Mökkiavain

Hyödyllistä tietoa mökinomistajalle

Kalastusluvat ja tietoa kalastuksesta

Mökkiasiakkaat ovat usein kiinnostuneita kalastukseen liittyvistä asioista. Otsikon linkistä löydät hyödyllistä tietoa Suomen kalastuslupajärjestelmästä, kalastuskohteista ja saalislajeista Pirkanmaalla, sivustolla on infoa kalastuksesta 10 kielellä! Linkin alta voi myös maksaa kalastusluvan internetissä.

Matkustajailmoitus

Jokaisen majoitusta tarjoavan on täytettävä asiakkaalla majoituskortti. Voit tulostaa matkustajailmoituksen mökeillesi otsikon linkistä. Toimistoltamme saat lisätietoja ja neuvoja aiheesta!

Vuokramökin verotus

Vuokratulo on veronalaista pääomatuloa. Otsikon linkissä verottajan ohjeistus loma-asuntojen vuokraajalle (kohdassa 4.3. alkaen).

Vuokramökin turvallisuus

Mökin suunnittelussa, varustelussa ja vuokraamisessa kannattaa kiinnittää huomiota turvallisuuteen. Turvallisessa mökissä ylimääräisiltä vahingoilta vältytään. Silloin sekä vuokralainen että vuokranantaja voivat olla tyytyväisiä vuokra-ajan päättyessä. Kotitapaturmien ehkäisykampanja on koonnut oppaan (otsikon linkki) siitä, mitä vuokramökin vuokranantajan on hyvä huomioida taatakseen vuokralaistensa ja mökkinsä turvallisuuden.